18 Mayıs 2012 Cuma

Sağlık Örgütleri, Afrika'ya yardım çağrısında bulundu.
Afrika, kuraklıktan kavruluyor, açlık önlenemiyor. Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Örgütleri Federasyonu Afrika'ya "acil yardım" çağrısı yaptı.
11 milyon insanın açlıktan ölüm sınırında olduğunu vurgulayan Federasyon, acilen 13 milyon dolarlık yardım talebinde bulundu.
Kenya, Somali, Etiyopya,Cibuti, Kongo ve Tanzanya'da 11 milyon kişi açlıktan ölümün eşiğinde.
Ölümlerin önlenebilmesi içinse acil yardım gerekiyor.
İşte bu tablo Uluslararası Kızılay ve Kızılhaç Federasyonu'nu da harekete geçirdi.
4 milyon kişinin "çok acil" yardıma ihtiyacı olduğunu duyuran Federasyon, gelecek 6 ay içinde bu rakama çoğu çocuk yaklaşık bir milyon kişinin daha ekleneceğini açıkladı.
Kuraklık, tarım ürünleri fiyatlarının rekor düzeyde artmasına yol açıyor. Öyleki, bir ineğin fiyatı 20 kilo buğdaya eşit durumda.
Doğu Afrika'da yağmur mevsimi gelmesine rağmen, yağan yağmurların gelecek hasat için yeterli olmadığı belirtiliyor.
Afrika'daki açlığın temel nedeni doğal afetlerin yol açtığı kuraklık olarak gözükse de gelişmiş ülkelerin politikalarının da bu tabloda etkisi var.
Çünkü, gelişmiş ülkeler ayırdıkları yardım miktarını son yıllarda iyice azaltmış durumda. Afrika'ya, ulaştırılması gereken yardımın sadece üçte biri sağlanabiliyor.

AfricaHunger,AFRIKADA Açlık,AFRICAHUNGER,HUNGERAFRICA,YOKSULLUK,

İBRETLİK RESİMLER,SUSUZLUK,AÇLIKRESİMLERİ,ACLIK RESİMLERİ,AÇLIKDAN ÖLENLER,AÇLIKTAN ÖLENLER,ACLIKİAÇLIK,AÇKALMAK,AÇLIKDAN ÖLMEK,AFRIKA AÇ,YOKSULL İNSANLAR,İBRETLİK FOTOGRAFLAR,İBRETLİK RESİMLER,RESİMLERLE AÇLIK,AÇLIK ÖLÜM NOKTASI,AÇKALMA,AÇLIKLA MUCADELE,AÇLIKRESİM,AÇRESİM,AÇLIKLİLGİLİRESİMLER,AÇLIKLA İLGİLİ RESİMLER,AÇLIK FOTO,ACLIK FOTOGRAF,YOKSULLUK,DRAM,AÇKALMAK,YAŞAM VE ÖLÜM,ÖLÜM VE YAŞAM.BİRŞEYLERİN FARKINA VARIN,AÇ,AC,ACIMAK,ACI,ACICEKMEK,ACIRESİMLER,AÇIRESİMLER,RESİMLERLE AÇLIK,AÇLIĞIN RESME DÖKÜLMÜŞ HALİ,YOKSULLUK.HUNGER AFRICA,SOMALİ RESİM,RESİM SOMALİ,AFRIKADAN KARELER,AÇLIK,AÇKLIKDAN ÖLENLER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder